Ako čirikajú vrabce o Mestskom zastupiteľstve…

Vyhláste stav všeobecného ohrozenia! Blíži sa pohroma – ďalšie rokovanie Mestského zastupiteľstva v Trenčíne…

No – nechcem robiť paniku a ani Pardon nechcem svojimi glosami posúvať do role nejakého bulvárneho plátku. Ale trocha nadsádzky niekedy nezaškodí.

Fakt je, že zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Trenčíne sa naozaj blíži. Bude vo štvrtok 26. júna. A fakt aj je, že v programe bude bod: majetkové prevody. To znamená najmä predaje mestského majetku, spoločného majetku občanov mesta. A v rámci majetkových prevodov budú aj rôzne “lahôdky”. Aspoň vrabce tak čirikajú. K serióznym informáciám sa občan v meste dostane väčšinou až “po funuse” (na webovej stránke mesta nič, v Infe nič, rokovania Mestskej rady aj Komisií Mestského zastupiteľstva sú neverejné, ani zápisy sa nezverejňujú) – tak ešte že aspoň tie vrabce čirikajú…

Čirikajú napríklad o tom, že parkovisko na Námestí Sv. Anny (od budovy Slovenskej sporiteľne po kostolík) sa ide predať pod stavbu ďalšej polyfunkčnej budovy.

Čirikajú aj o tom, že o Kultúrnom stredisku Dlhé hony je už rozhodnuté a že tam naozaj vyrastie 12-poschodová budova.

Ale najviac čirikajú vrabce o tom, ako sa mesto zbláznilo, lebo ide predať celý areál Mestského hospodárstva a mestkých lesov pod sídliskom Juh (fajne stavebné parcely :-) a k tom pár stoviek hektárov hospodárskeho lesa na Soblahove vrátane Chaty pod Ostrým vrchom (Soblahovskej chaty), vrátane Soblahovskej horárne za smiešnych 80 miliónov korún (aj laický odhad skutočnej trhovej hodnoty všetkých týchto majetkov hovorí o niekoľkonásobnej sume).

A vrabce čirikajú ďalej – kto že tento majetok má kúpiť – zlatomoravecká stavebná spoločnosť ViOn, ktorá stavia napríklad v Trenčíne novú budovu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Že prečo práve oni? A že čo má stavebná spoločnosť spoločné s lesmi? Nuž – aj o tom čirikajú vrabce. Ale to už je na onakvejšiu glosu…

Netreba viac písať – príďte sa presvedčiť na vlastné oči a uši (rokovania Mestského zastupiteľstva v Trenčíne sú verejné), že či to tie vrabce majú od dobrého zdroja alebo iba od agentúry “jedna pani povedala”. Ja teda dúfam, že sú to len neoverené kačice.

Vo štvrtok 26. 6. budeme vidieť a počuť…

[Hlasov: 0    Priemer: 0/5]

Súvisiace témy:

Komentáre